5 hyggelige aktiviteter til sommerhusturen

ss22

En tur i sommerhuset byder ofte på samvær, nærhed og afslapning. Her er der tid til at komme helt ned i gear, at fordybe sig i gode samtaler med sine kære, at få læst en god bog og at gå ture i den omkringliggende natur. Det gælder både for den forlængede weekendtur og for de længere ferieophold i sommerhuset.

De fleste af os er vant til, at hverdagen går stærkt og at der altid er flere punkter på to do-listen, som skal krydses af. Derfor kan man af og til godt komme i tvivl om, hvad man kan tage sig til, når hverdagens gøremål bevidst lægges på hylden. 

I denne artikel kan du få inspiration til 5 hyggelige ting, du – hvad enten det er alene eller sammen med familien eller vennerne – kan lave i løbet af sommerhusturen. 

franskbroed

Bag et franskbrød

Vi kender alle til den skønne duft, der breder sig i hele hjemmet, når der er hjemmebag i ovnen. Duften løfter humøret, skaber god stemning og giver dig mulighed for at udfolde dig kreativt i køkkenet. Derfor kan du med fordel bage et lækkert franskbrød, når du er i sommerhus. 

Det kræver ikke alverdens eksotiske ingredienser eller redskaber, og resultatet taler for sig selv; en lun skive franskbrød med smør på skaber på alle tider af dagen rammerne om den helt perfekte hyggestund.

Dyrk en urtehave

En urtehave behøver ikke at fylde mange kvadratmeter. Til gengæld kan den forære dig de lækreste krydderurter, grøntsager og frugter. At servere sine egne, nye kartofler til aftensmaden, eller at kunne sætte tænderne i sine hjemmedyrkede jordbær med fløde på på en varm sommerdag – ja, det lyder måske ikke af meget, men det gør en verden til forskel. Og så er der penge at spare ved at gøre det selv. 

Hold en spilleaften

En spilleaften er en perfekt måde, hvorpå alle kan mødes om noget fælles. Er man afsted med hele familien, kan man mødes og have det sjovt med den samme aktivitet på tværs af generationer. Er du afsted med vennerne, kan en spilleaften skabe de perfekte rammer for en hyggelig stund, hvor man kommer hinanden ved. Der findes et væld af spil på markedet — fra fysiske til digitale, og fra strategispil til sjove eller personlige spil. Det vil ikke være svært at finde det spil, der passer perfekt til lejligheden.

maler-palette

Lad din indre kunstner udfolde sig

Sommerhuset er et pusterum, der byder på tid til fordybelse og eftertænksomhed. Har du længe drømt om at få skrevet den bog, den digtsamling eller malet de malerier, men aldrig fået det gjort? Så tag en kreativ sommerhustur alene eller med en, du holder af at være kreativ sammen med. Medbring tøj, der godt må komme maling på, når du skal male, eller litteratur til inspiration, når du skal skrive. Og lad så kreativiteten herske.

Yoga og meditation

Ti minutters yoga eller meditation om morgenen kan have en stor positiv indvirkning på resten af dagen. Forestil dig, hvad en forlænget weekend i sommerhus med en masse yoga og meditation så kan gøre for din mentale sundhed. Tag afsted og find din indre ro og genopdag, hvilke værdier, der er vigtige for dig. Tag den indre ro, du finder med dig hjem til lejligheden, rækkehuset eller villavejen og se, om dine venner og familie kan genkende den nye, rolige og kærlige version af dig selv, og om ikke de vil sætte stor pris på den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *