Hvornår er det billigst at leje sommerhus?

ss22

Er der noget skønnere end dansk sommer i et sommerhus ud til vandet med en kølig drink i hånden og duften af mad fra kulgrillen? Eller en hyggestund i selvsamme sommerhus om vinteren, hvor vinden rusker udenfor, og du sidder i sikkerhed for kulden med stearinlys og varm kakao?

Danske sommerhuse kan virkelig noget – men hvornår er det egentlig billigst at leje dem?

Hvilken måned er det billigst at leje sommerhus?

Sommerhusmarkedet har – som så mange andre markeder – en højsæson. Og denne højsæson ligger ikke overraskende hen over sommeren. Her er det markant dyrere at leje et sommerhus end om vinteren. 

Sommerhuse har derudover enkelte prisudsving hen over året, og sommerhusene er generelt lidt dyrere i de perioder, hvor skolernes ferier ligger, det vil sige efterårsferien, påskeferien, vinterferien og juleferien. 

Vil du således gerne leje i den billigste måned, bør du gå efter perioden omkring november og januar, hvor der ikke er stor rift om sommerhusene, og hvor priserne derfor er markant lavere end sædvanligt.

Glæde_ferie_venner

Sommerhus på afbud

Derudover kan du også booke sommerhuse på afbud. Det vil sige, at du får en større rabat på sommerhuset, end du ellers ville have fået, fordi en anden lejer af den ene eller anden grund har været nødt til at aflyse sin booking efter fristen for afbestilling. Derfor sætter mange udlejere priserne ned på sommerhuset, så det ikke står tomt i den angivne periode.

At leje et sommerhus på afbud kræver, at du er hurtigt ude, og at du har mulighed for at rejse med relativt kort varsel. Der er mange om buddet, og du skal derfor være meget hurtig. Du bør derudover heller ikke være for fastlåst i dine ønsker om beliggenhed, da sandsynligheden for afbud på netop dét sted, er relativt lille. Du bør derfor gå til søgningen med et åbent sind – måske finder du et sommerhus, der opfylder de fleste af dine ønsker, men ikke dem alle. 

Du har ikke meget tid til at overveje, når der er så mange, der gerne vil benytte sig af et godt tilbud. Det er dog svært at sige, hvornår sommerhuse kommer på tilbud som følge af afbud, da det i sagens natur oftest skyldes uforudsigelige årsager. Da der udlejes langt flere sommerhuse om sommeren, vil det dog også typisk være på dette tidspunkt, at du kan gøre det største kup ved at booke sommerhus på afbud.

Udsalg

Sommerhus og Black Friday

Det er ikke alle, der ved det, men du kan faktisk også opnå store rabatter på leje af sommerhus på Black Friday. Det vil typisk være udlejningsfirmaer og de større kæder, der kører med rabatter på Black Friday. Hold godt øje og gå ind og book som noget af det første, når Black Friday oprinder. Igen er der rigtig mange om buddet, og til forskel fra leje af sommerhus på afbud, så ved alle, hvornår Black Friday er, og dermed hvornår de skal sidde klar for at gøre brug af de gode tilbud. 

Sid derfor klar på https://fridayblack.dk for at finde netop dét billige sommerhus, som du kunne tænke dig at tilbringe for eksempel juleferien i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *