Sørg for at dine dyr har det godt, mens du nyder sommerhusferien

ss22

Det kan være svært at overlade ens dyr til andre, når man skal på ferie. Derfor er det også helt centralt at vide, at dyrene har det godt, men man er på ferie. Der er en række tiltag, du kan gøre, så oplevelsen bliver god for dyrene og også dig selv. Så kan du holde ferie med god samvittighed. 

Sommerhus i Danmark

Gør dyrene derhjemme klar til du tager på ferie

Når du tager på ferie er der en række tiltag du kan gøre, så tiden uden dig bliver til at klare for dine dyr. Har du store dyr som køer, eller holder du høns, er det super vigtigt med nok strøelse mens du er væk. Så sørg i god tid for at bestille nok hjem. 

Har du en kat, kræver det måske, at du har en, der vil komme og se til den hver dag. Det kan være en god nabo, en ven eller et familiemedlem. Det skal være en, der er indstillet på at kæle med den lidt hver dag. Personen skal også være indstillet på at tømme kattebakken og give frisk mad og vand hver dag. Har du ikke den mulighed, må du overveje kattepension. Men husk at dette kan være lidt dyrt. 

Har du en hund, kan det være, at du må have den med i sommerhuset, ellers er det med at finde en rigtig sød person, der kan passe den hjemme ved sig selv, mens du er på ferie. Der kan også overvejes hundepension. Men husk at være ude i god tid, uanset hvad valget falder på.

hvalp

Hvordan får man mest ud af ferien i sommerhus?

Her er nøgleordet helt sikkert; planlægning. Når du har fundet det sommerhus du gerne vil leje, er det med at finde en masse information om området. Er det tæt på vand og strand? Er det i et område med meget naturhistorie eller måske kulturhistorie? Er der flot natur, der byder på nogle gode cykelture eller gåture? Sørg for at have god tid til at opleve de forskellige ting. Og hav også god tid til at få slappet af. Det er jo hovedårsagen til at holde ferie. 

Måske kan man planlægge det sådan, at man er ude og se og opleve noget det halve af dagen, og så slapper man af resten af dagen. 

Hvad kan I lave sammen i ferien?

For nogen flyver tiden afsted i sommerhus med de nærmeste. Andre skal lige have et par ideer, før tiden flyver afsted. Her kommer et par ideer. 

Som nævnt tidligere, kan I tage jeres cykler med i sommerhus, eller alternativt leje nogle der hvor I kommer frem. Er vejret med jer, vil det være oplagt at bade og slikke sol. 

Men viser vejret sig fra en lidt dårligere side, kan det være en god idé at tage en masse sjove spil med i sommerhus. Både kortspil og brætspil er sjove for hele familien. Hvis man rigtig skal råhygge efter en lang dag udenfor, kan man tænde op i brændeovnen og sætte en god film på tv’et. 

Der er utrolig mange muligheder for at få en hyggelig tur i sommerhus. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *