Gør dit sommerhus til dit helårshus

ss22

Sommerhuse er hyggelige og skønne, men har du nogensinde overvejet, at dit sommerhus faktisk også kan være dit helårshus? Hvis du er træt af at bo i byen og drømmer om at komme lidt ud i naturen, så er det oplagt at sælge huset eller lejligheden og rykke ind i din skønne sommerperle. 

Udestue

Må man det?

Svaret er egentlig ret simpelt: ja. Du må gerne bo i dit sommerhus hele året, så længe du registrerer det som helårsbolig. Så er det selvfølgelig ikke længere et sommerhus, men det gør i praksis ingen forskel for selve huset. Det handler bare om, at du selvfølgelig skal betale ejendomsskat, og at du skal have din adresse i sommerhuset hele året. 

Du skal søge om det, men når først det er gjort, er der som regel intet i vejen for, at du benytter dit sommerhus som helårsbolig. Så det kan du altså sagtens, selvom du måske har hørt om det der med, at du kun må bo der sommeren igennem. Men det gælder altså kun, hvis du også har en anden bolig, som er din primære.

Kabine

Hvilke huse egner sig som helårshuse? 

Hvis du har planer om at bo i dit sommerhus, skal det naturligvis være et hus, du kan holde ud at bo i hele året. Et træhus som helårshus er ofte en rigtig god ide. Det holder godt på varmen, ser godt ud, og så er det bare rigtig hyggeligt at være i. Det klassiske sommerhus er jo også et træhus, så det vil helt sikkert være det oplagte valg.

Det er dog flere og flere, som begynder at anvende sten til at bygge deres sommerhuse. Det giver også et flot og rustikt look, selvom det kan være en lidt mere besværlig proces at få det isoleret. Men så længe du få fat i de rigtige håndværkere, kan det sagtens fungere.  

Endelig er der den mulighed, at du kan bygge et klassisk murstenshus på en sommerhusgrund. Det må du gerne, for der er ingen grænser for, hvordan du gerne vil have dit hus skal se ud. Hvis du drømmer om et helt almindeligt hus på en sommerhusgrund, kan det altså sagtens lade sig gøre. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *