Skal dit sommerhus have nyt tag?

ss22

Taget er én af husets absolut vigtigste rammer, og det beskytter dit sommerhus mod vind og vejr. Derudover har det en isolerende virkning, så varmen i sommerhuset ikke siver ud under taget – og så sikrer det også, at sommerhuset ikke bliver overophedet i den danske sommervarme.

Det er derfor vigtigt at passe rigtigt godt på taget og holde løbende øje med dets tilstand. Nedenfor får du en mini guide, så du ved, hvad du skal holde øje med.

Hvordan ved du, om dit tag skal skiftes?

Hold godt øje med, om der er synlige slidskader på overfladen af taget. Hvis taget pludselig er utæt, eller du opdager tegn på vandskader på loftet, kan det være en indikator på, at taget trænger til enten en udskiftning eller en reparation. Du bør under alle omstændigheder tage kontakt til en dygtig håndværker, hvis du er bare det mindste i tvivl. Det kan få katastrofale følger for sommerhuset, hvis du ignorerer en skade i taget gennem længere tid. 

Tag derfor kontakt til en professionel taglægger, når du er i tvivl om, hvorvidt taget skal udbedres eller udskiftes. Vedkommende vil også kunne komme med gode råd og i øvrigt strukturere processen for dig, så du er helt med på, hvad der skal ske. At skifte taget er en meget teknisk og svær proces, og det ikke noget, du bør kaste dig over selv – heller ikke selvom du er en handyman.

Tagsten

Hvilket firma skal du vælge

For det første skal du indhente tilbud på nyt tag fra flere forskellige taglægger-firmaer. På den måde sikrer du for det første, at du får den bedste pris – men også det bedste tilbud på opgaven. Et nyt tag er en bekostelig affære, og du kan derfor ligeså godt optimere muligheden for, at du får mest muligt for pengene. 

Ved at indhente flere tilbud, vil du også bedre kunne fornemme, hvilket firma du har den bedste kemi med. Det er trods alt en længere proces, dit sommerhustag skal igennem, og du skal derfor helst have det rart med de mennesker, der arbejder på taget.

Hvilket tag skal du vælge?

Også her skal du rådføre dig med det taglægger-firma, du ender med at vælge. De kan vejlede dig i forhold til valget af materialer og udførelse, så du får et tag, der passer til dit sommerhus, og som kan modstå vind og vejr.

Ved valget af tag spiller flere faktorer ind – du skal både overveje pris og tid, men i allerhøjeste grad også bæredygtighed, holdbarhed og det æstetiske perspektiv. Tagpap er for eksempel rigtigt billigt, men det kan til gengæld heller ikke holde til lige så meget som andre tagtyper. Et tag af zink  kræver stort set ingen vedligeholdelse, hvor skifertag til gengæld er ekstremt bæredygtigt. 

Lad dig vejlede og rådføre af taglæggerne – de ved, hvad de taler om.

Sommerhus

Kan du være i sommerhuset imens?

Når du skal have skiftet taget på sommerhuset, bliver hele tagets skelet blotlagt, for at taglæggerne kan lægge nyt tag på. Det betyder også, at de færreste mennesker vælger at være i huset i det tidsrum, hvor renoveringen foregår. 

Det tager heldigvis ikke uoverskueligt lang tid at skifte taget, men regn med mellem 2-4 uger. Og så er du klar til at tage imod et sommerhus, der stråler, som var det nyt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *