Sådan får du dit sommerhus til at føles som et hjem

ss22

Mange danske familier vælger at tage en uge eller to ud af deres ferie for a leje et sommerhus. Men måske er du en af de heldige, der selv ejer et? Selvom ferien i et lejet sommerhus også er afslappende og skøn, er der mange fordele ved selv at være ejeren: et hus efter dit eget hjerte, et sommerhus der altid er til rådighed og sidst, men bestemt ikke mindst: personlighed. Her kommer nogle tips, til at få DIT sommerhus til at blive dit andet hjem. 

Potteplante

Vægpynt gør hele forskellen

Det gælder for alle hjem: bare vægge er kedeligt og grimt. Derfor kan du nemt gøre dit sommerhus mere personligt ved at tilføje lidt vægpynt. Det bliver ikke mere hjemligt end familiefotoer. Find dine yndlingsfotografier frem og køb rammer i matchende farver. Hæng dem op på din væg og voila: dit sommerhus er et hjem.

Noget andet du kan udtrykke personlighed igennem er kunst. Om det så er et klassisk skagensmaleri eller et af Picasso, kan du være omgivet af netop det, du kan li’. En bonus er, hvis alle malerierne på den ene eller anden måde er sammenhængende. 

Planter, planter og atter planter 

Du kan aldrig have for mange planter – især ikke i dit sommerhus. Planter skaber ikke alene et personligt præg, men også en fredelig atmosfære. Den rensende og afslappende effekt, natur har, er netop følelsen, du stræber efter i din ferie. Så hvorfor ikke fylde dit sommerhus op til randen med planter? 

Men der er selvfølgelig en hage – planter skal vandes, og du kan ikke være i dit sommerhus året rundt. Her findes heldigvis alternativer, der sørger for, du stadig kan nyde planternes æstetiske udtryk. Det indlysende svar er kunstige planter. Det lyder måske som et kedeligt alternativ, men det er faktisk muligt at finde kunstige planter, der til forveksling ligner levende planter – OG den beroligende effekt kan sagtens stadig være tilstede. 

En anden, dog lidt dyre løsning, er selvvandende potter. Et smart alternativ, der sørger for, at planterne klarer sig selv, selv når du er i huset. 

Haven skal også huskes

Det er dog ikke nok bare at bringe naturen ind i huset. Det skal også været attraktivt selv at komme ud i naturen. At skabe en pæn og personlig have kan gøres på mange måder. Blomster skaber liv og farve, og derfor skal du starte her. Med et udvalg lige fra velduftende lavendel til elegante tulipaner, kan du sagtens finde den blomst, der passer lige til dig og din have. 

Endnu en vigtig del af den perfekte have er gangarealerne. De skaber struktur, og så ser det egentlig bare rigtig godt ud. Spørgsmålet er så bare, hvad gangarealerne skal laves af. Et typisk valg er fliser. Det er en flot, men også en dyr løsning. Perlegrus, derimod, er en noget billigere løsning. Siden du også har en helårsbolig, er det nok der, du foretrækker at investere mest i – derfor kan det være rart med et billigt alternativ til sommerhuset som perlegrus. Se alle fordelene ved perlegrus her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *