Derfor bør du tage i sommerhus

ss22

Mange har i de senere år købt sommerhus, og nyder at bruge deres tid her, frem for i lejligheden eller i villaen. Der kan være mange grunde til dette, en af dem kunne være at udskiftning af elevator eller anden form for renovation i din bygning. 

Der findes mange måder at holde ferier på 

Ferie i Danmark kan mange ting, og da særligt hvis det er sommerferie i et sommerhus. Der findes ikke noget bedre end at sidde indendørs, med en god bog eller med sig selv og sine tanker, imens regnen siler ned af ruderne. Ferie kan være mange forskellige ting, og kan gøres på mange forskellige måder. Nogle nyder at tage på vandreture i de norske fjelde, mens andre hellere vil sydpå og dase lidt i solen. Vi er, heldigvis meget forskellige som mennesker, og derfor vil vores aktiviteter også være meget forskellige, f.eks. måden vi vælger at holde ferie på. Alle kan lide at holde ferie, det er bare ikke alle, som kan lide at holde den samme slags ferie. 

Den danske sommer er noget ganske specielt 

Er man opvokset i Danmark, og har levet det meste af sit liv her, ved man også hvor fantastisk den danske sommer kan være. Som barn vil man have mange minder, om bål, sol og sene aften stunder, hvor de ældste i familien har fået en smule vin, og de mindste leger, som om de også havde drukket lidt vin. Somre overalt i verden er særligt dejlige, men i Danmark har vi noget helt specielt, nemlig sollyset og landskaberne. Der findes næsten ikke noget flottere end en kornmark med en sen aften sol, det er noget ganske specielt, dansk, som vi kan have lidt for os selv, inden der er for mange der finder ud af hvor dejligt det er, og kommer som en ny turist-horde. 

Husk at tage et afbræk fra hverdagens hamsterhjul

At holde ferie betyder også samtidig at man holder ferie fra noget. Vi kan hurtigt få indrettet vores liv med mange ting der skal gøres, på måske alt for kort tid, hvilket hurtigt kan komme til at påvirke vores humør og øvrige livskvalitet. Det er derfor meget vigtigt at vi husker på at tage en pause en gang imellem, især hvis vi kan mærke at hverdagen går for hurtigt, eller at vi begynder at blive stressede. Der findes lige så mange måder at holde pause på, som der findes feriemuligheder. En af måderne slår begge dele sammen, hvis man holder ferie, uden arbejde, kan man slå to fluer med et smæk, og blive stressfri, samtidig med at man oplever noget skønt og dejligt. Husk at holde en pause en gang imellem, det betaler sig. 

 Landstil

Sommerhusferie er en kulturarv

Ligegyldigt om der er tale om et elevatorfirma, et malerfirma eller noget helt tredje, så har mange fået ekstra ”ferie” i år. Og den nyder mange godt af. Når vi tager på sommerferie i sommerhuse, tager vi samtidig op i nogle huse, som blev bygget langt før vores tid, af generationerne før os. Det er derfor samtidig et møde med vores kultur og vores fælles fortid, når vi tager i sommerhus, og træder de samme steder som generationer før os gjorde. Der er noget ganske smukt ved tanken om at udsigten er den samme, som for 40 år siden, og det eneste der har ændret sig, er de personer, som går og kommer i sommerhuset. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *