5 gode sommerhusbeskæftigelser for børnefamilien

ss22

Sommeren står snart for døren og dermed også for ferie, sommerhus, strandliv og kvalitetstid med familien. Mange mennesker vælger at leje et sommerhus i Danmark og udskyde udlandsrejserne til et tidspunkt, hvor der alligevel er super koldt i Danmark, og hvor man i høj grad trænger til sydens sol og varme. Og når den danske sommer viser sig fra sin bedste side, så kan sådan en sommerhustur i det ganske danske land altså virkelig noget. 

Mangler du idéer til aktiviteter for børn og voksne i sommerhuset, så får du tre gode forslag herunder.

Sommerhygge

Spot en ting

Der er noget helt særligt ved de lange slentrende gåture, man begiver sig ud på, når man har ferie. Men det er ikke altid, at børnene synes, at gåtur er det allerfedeste i verden. Du kan dog nemt gøre det rigtigt sjovt for dem. Lav en liste hjemmefra med ting, som I skal spotte i naturen – og herefter gælder det naturligvis om at spotte tingene først. Det kan være alt fra en hund, en rød bil eller en muslingeskal til en båd og en kiosk.

Gymnastik-leg

Få ungerne til at brænde noget krudt af ved at sende dem ud i haven og øve sjove spring og hop. Medbring en mini airtrack hjemmefra, så de kan få lidt mere højde på, og hvis de dyrker gymnastik i forvejen, vil de helt sikkert nyde at få lov til at øve sig og dyrke noget feriegymnastik.

Tegn på sten

Gå ned på stranden eller ind i skoven og find en masse sten. Stenene skal ikke være alt for små, men de behøver heller ikke være de største, I kan finde. Hav maling og tuscher klar derhjemme i sommerhuset og sæt jer nu til at tegne og male på stenene. I kan bruge stenens former til at tegne ansigter og figurer eller i kan gå med jeres frie fantasi.

I kan eventuelt også samle lidt mos og grene sammen og bruge dem til at skabe hår og arme med, så I kan få lavet nogle sjove og skøre figurer.

braetspil

Lav mad sammen

Mad og sommerhus hører uundgåeligt sammen, og det er simpelthen så hyggeligt at lave mad sammen med hele familien. Vælg en ret, hvor også ungerne kan være med, for eksempel hjemmelavet pizza. Her kan de voksne sørge for dejen og for at skære grøntsager og kød ud, mens børnene kan arrangere og pynte pizzaerne.

I kan også bage en kage sammen, hvor ungerne står for pyntningen. Hav i den forbindelse en masse sjov pynt og krymmel klar, så de kan være kreative og folde sig ud.

Den store spilleaften

Ingen sommerhustur uden spil. Husk at medbringe en masse forskellige spil i sommerhuset, så både de små og de store kan slå sig løs. Husk som minimum spillekort, UNO og et eller flere brætspil, så der er lidt af hvert at kaste sig over. Hold familie-spilleaftener, hvor I alle sammen spiller mod og med hinanden, men sørg også for at holde spilleaftener, når børnene er puttet. Voksentid er mindst lige så vigtig som familietid. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *