Ægte sommerhusmad

ss22

Den danske sommer er noget helt specielt og vi elsker både vejret, maden og ferien. Er du så heldig at have et sommerhus, skal I tilbringe jeres sommer i et lejet, så findes der nogle retter det er umuligt at komme udenom: den ægte sommerhusmad. 

Herunder finder du tips til retter, der er lette at tilberede, lækre at spise og som passer perfekt til den danske sommerhusferie. 

Sommerhus køkken med mad

Tænd op i grillen

Er der noget, der siger sommer, mere end en duft af grill, der spreder sig i haven? En frisk salat og lækkert kød eller grønsager, der grilles over de varme kul? Det er svært at forestille sig og netop derfor er grillen også værd at nævne som det første.

Det er ikke nødvendigvis, fordi du skal kaste store bøffer og pølser over varmen, for der er store fordele ved at handle lokalt. Er du på ferie ved havet kan du således med stor fordel finde friskfanget fisk at lægge på grillen og skal det være vegetarisk gør både asparges, majskolber, squash og aubergine sig rigtig godt over de varme kul. 

Der er rigtig mange muligheder og derfor er det også en oplagt mulighed at fyre op i grillen hver aften.

Nye kartofler

Det er ikke hverken eksotisk eller farverigt, men det er lækkert og det er indbegrebet af den danske sommer. Spis dem som de er, kogte og varme, med smør og salt eller gem dem til dagen efter og spis dem på lækkert rugbrød med frisk karse eller purløg. 

Det kræver ikke så meget, men de små, gule kartofler kan løfte et helt måltid op på et højere niveau og i sommerhus Danmark kan du med sikkerhed finde dem både i supermarkedet eller hos den lokale landmand. 

Kog, pil og nyd – det bliver ikke mere simpelt.

Hjemmelavet burger med tilbehør

Jordbær med fløde

Den er umulig at komme udenom, når det handler om sommermad og sommerhusstemning. Jordbær fra Danmark er bare noget helt specielt og med fløde og sukker bliver de endnu bedre.

I sommermånederne finder du de søde, røde bær i frugt og grønt afdelingerne over hele landet. Er du på ferie i sommerhus kan du endda være heldig at finde helt friske bakker ved de lokale gårde, der har dem stående i en bod ved vejen, hvor du efterlader penge i en kasse ved siden af. 

Der er selvfølgelig andre måder at nyde dine jordbær på, men den ægte, danske klassiker er nu engang halverede jordbær i fløde med et gavmildt drys sukker og, hvorfor rode med e klassiker, når den nu er helt perfekt, som den er?

Mangler du inspiration til din sommermad i sommerhuset – ikke bare hovedretten, men også forretten og desserten, så kan du læse meget mere på vildmedmad.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.