Sådan får du nemt ordnet et stoppet toilet i sommerhuset

ss22

Et stoppet toilet kan mildest talt være en irritabel situation. Det gælder også, hvis du er på sommerhustur og egentlig bare har lyst til at slappe af. Det skyldes for det første, at trangen efter et toiletbesøg hurtigt kan ophobe sig, og for det andet skal det jo fikses på et eller andet tidspunkt. Du har formentlig ikke ligefrem lyst til at ordne et stoppet toilet, når du egentlig er på ferie. Det er jo trods alt ikke ligefrem den lækreste proces.

Det kan dog gøres overraskende nemt, hvis man ved, hvor man kan få hjælp. Så kan du og dine kære hurtigt komme tilbage til at nyde den hyggelige tid på jeres ferie i sommerhuset.

Pap fra rulle toiletpapir

Det gør du, hvis uheldet er ude

Hvis du skulle være så uheldig, at dit toilet er stoppet til, så frygt ej. Du kan nemlig få hjælp til det 24 timer i døgnet fra professionelle folk. Så hvis du har et stoppet toilet, så behøver du altså ikke selv finde svupperen frem og gøre det hårde (og lidt ulækre) arbejde.

Hvis du alligevel selv har lyst til at prøve kræfter med det først, så kan du forsøge dig med følgende metoder.

Metoden uden en svupper:

  • Kom din hånd i en plasticpose eller en lang gummihandske
  • Tag hånden ned i toilettet og forsøg at skubbe til proppen
  • Hæld varmt vand ned i toilettet (brug en stor spand)

Efterfølgende ser du, om proppen er kommet fri eller ej. Du kan også forsøge dig med en svupper, hvis du har sådan en til rådighed:

  • Kom svupperen ned i toilettet
  • Tøm svupperens sugekop for luft ved at presse træskaftet nedad
  • Træk træskaftet tilbage, så proppen trækkes fri

Ovenstående kan gøres gentagende gange, indtil det lykkedes. Der er dog ingen garanti for succes, og professionel hjælp kan være nødvendigt. 

Skilt der viser toilet til venstre

Grunde til at toilettet stopper

Der kan være flere grunde til, at dit toilet stopper til. Det vigtigste er dog, at man skal undgå at smide de forkerte ting ned i toilettet. Det letter både toilettets arbejde og samtidigt undgår det lokale renseanlæg også en masse problemer med at sortere dit affald fra spildevandet.

Der er som hovedregel kun fire ting, der må kommes i et toilet. Det drejer sig selvfølgelig om urin, afføring og toiletpapir, og derudover er opkast også godkendt. Vatpinde, vådservietter og kondomer er altså totalt forbudt, og det kan være årsagen til, at dit toilet stopper til.

Der kan dog også være andre årsager til et stoppet toilet, og et af de overraskende kan være, hvilken type skyl du benytter dig af. Har du et vandbesparende toilet, kan det være et problem, hvis du bruger det lille skyl for ofte. Det kan nemlig medføre, at der aldrig bliver skyllet helt ordenligt igennem, og derfor vil der lettere danne sig en prop. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *