Det skal du huske inden du køber sommerhus

ss22

Et sommerhus kan være det helt rigtige tilflugtssted fra et travlt liv i byen. Er du en af de mange der elsker sommerhusets enorme evne til at skabe ro i sindet i sjælen?

Spar dig selv for unødvendig bekymring, og husk at forberede dig godt inden købsaftalen bliver underskrevet.

Hvad er dit behov? – den bedste løsning til lige netop dig

Priserne på sommerhuse er utroligt svingende, og det er ikke kun husets størrelse og stand der har noget at sige. Som med alle andre ejendomme er beliggenheden uhyre vigtig. Så stil dig selv spørgsmålet: “Hvad er vigtigt for mig?”.

Drømmer du om et roligt sted, hvor du kan læse en god bog, komme væk fra byens larm og støj og nyde de lange sommeraftener i fred og idyl, så er det måske ikke afgørende hvor sommerhuset skal være placeret.

Det absolut dyreste område for sommerhuse og fritidshuse findes i Nordsjælland, men er lokationen ikke afgørende for dig, så søg andre steder hen. Ved at gøre det kan du spare mange penge, uden at du går på kompromis med selve husets størrelse og charme.

Har du svært ved at gennemskue markedet for sommerhuskøb og frygter du ubehagelige overraskelser, så findes der professionelle boligadvokater der kan rådgive dig inden et køb og hjælpe dig igennem købsprocessen fra start til slut.

Undgå faldgruber

Som med alle andre ejendomskøb, så gør det sig også gældende for et sommerhuskøb, at du skal have styr på dit budget og banklån inden det hele for alvor går løs.

 

Med et sommerhus følger også udgifter, og udover de almen kendte skatter og afgifter, så skal det sekundære hus også vedligeholdes. Det er der mange der glemmer, og hvis man så bliver ramt af et utæt vindue eller en ødelagt varmepumpe, så kan den uforudsete udgift være slem for din økonomi.

Tænk derfor realistisk og indgå en sund dialog med din bank.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *