Sommerhuset – et vaskeægte stykke dansk kulturarv

ss22

Sommerhuset er lige så pæredansk som kolonihaven. Dog har ferie i sommerhus i efterhånden mange årtier levet lidt af en skyggetilværelse, siden dens storhedstid før charterrejserne i 60’erne og 70’erne virkelig tog over. Dette er uden tvivl en skam, for en sommerhusferie under danske himmelstrøg er ikke blot en del af den danske kulturarv; det er desuden også en fantastisk måde at nyde den (for det meste) dejlige danske sommer på. Læs videre her.

Den yngre generation vælger sommerhuset

Især den yngre generation har genopdaget sommerhuset – og dermed også Danmark – som et godt sted at holde ferie. Derfor vælger mange da også at tage fat i enten udlejningsbureauet, banken og dernæst ejendomsmægleren og tage i sommerhus; og det giver såmænd god mening; der er nemlig mange fordele ved et sommerhus.

  • Udbuddet er stort.
  • Kvaliteten er ofte i top.
  • Man er omgivet af skøn natur (skov, sø eller strand)
  • Masser af fred og ro.
  • Man slipper for lange besværlige flyrejser.
  • Sommerhuset er især velegnet til børnefamilier.

sommerhus

Eje eller leje?

Det afhænger selvfølgelig fuldstændig af ens behov om man vælger at købe sit sommerhus eller blot leje et til sin ferie. Begge muligheder har deres fordele.

 

  • Hvis man køber: Efter at have taget en snak med banken og fået det grønne lys, kan man slappe. Det er fantastisk at eje sit helt eget sted, som man over årene kan farve med ens egen historie, og som desuden altid er der, når der er brug for det; og hvis man alligevel skulle vælge at drage sydpå en sommer, kan man altid få lidt ekstra skillinger i lommen til ferien ved at udleje sit sommerhus.
  • Hvis man lejer: At leje giver en fleksibilitet. Man kan f.eks. det ene år vælge et sommerhus i Lemvig, og et ved Sjællands odde det andet. Man er desuden ikke underlagt vedligeholdelsesopgaver og terminer.

Ok, hvad er så de mest attraktive sommerhusområder?

Ok, beslutningen er taget; man skal i sommerhus; men hvor? Uanset om man køber eller lejer, så varierer priserne på et sommerhus temmelig meget, alt efter hvilket område man vælger; der er nemlig nogle områder, der nyder langt større popularitet end andre. Klassiske sommerhuskommuner, såsom Fanø, Hedensted, Gribskov, Syddjurs samt selvfølgelig hele whiskybæltet, ligger i den dyre ende af skalaen, grundet områdernes overordentligt smukke omgivelser. Et sommerhus i disse kommuner vil derfor altid være en attraktiv affære. Hvis man i stedet er på udkig efter noget lidt billigere, kan man drage fordel af at kigge på nogle af de mange andre gode, billigere områder, som man kan finde i stort set hele landet; og den gode nyhed er, at det perfekte sommerhus faktisk kan findes i forvejen online.

kyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *