Praktiske hensyn til sommerhusferien

ss22

En afslappende ferie i sommerhus kan hurtigt udvikle sig hvis ikke du er velforberedt og har tænkt på nogle praktiske hensyn. Følg med her for nogle gode råd, lige fra hvad du bør pakke hjemmefra, til hvilke numre der er gode at have kodet ind på mobilen.

Forbered dig godt

En uge med afslapning begynder med planlægningen hjemmefra. Hvis du lejer ferieboligen, må du sætte dig godt ind i hvad du selv skal medbringe, og hvad du kan forvente der allerede findes til din rådighed. Det er ærgerligt at skulle begynde ferien med at tage på indkøb efter de manglende ting. Skal du for eksempel medbringe sengelinned og håndklæder? Håndsæbe og toiletpapir? Klude og rengøringsmidler? Og hvad med basale køkkenredskaber og madvarer, så som mel, olie, og krydderier? Husk desuden at tjekke vejrudsigten, så du ikke kun har shorts og sommerkjoler med, og ville ønske du havde pakket lune sweatre og uldsokker. Hvis du har tænkt grundigt over disse ting hjemmefra, vil det føles som en leg når du er afsted.

Tænk på miljøet

Ud over at gøre det nemt og behageligt for dig selv, må du også tænke på dine omgivelser, og på de gæster der kommer efter dig. Lad bilen stå så vidt muligt, og bidrag på den måde til en roligere og smukkere natur der hvor du er. Brug kun det vand og varme du behøver – selvom det er ferie, er det ikke en undskyldning for at ødsle. Og glem ikke affaldssorteringen. Særligt, hvis du besøger en kommune som har andre regler på dette område, end du er vant til. Er du i tvivl om hvilke regler der gælder, kan du hente hjælp på denne side.

Hav en plan B parat

På trods af de bedste intentioner og grundig forberedelse, kan uheldet være ude. Det behøver ikke betyde at din ferie er ødelagt. Med nogle få, vigtige numre, kan du løse mange problemer, selv hvis internetforbindelsen svigter. Naturligvis skal du være klar til at ringe efter ambulance eller politi i de alvorlige situationer. Men at kende nummeret til blandt andet udlejeren af sommerhuset, en lokal låsesmed, og måske endda en automekaniker, kan spare dig for at gå i panik, hvis du skulle få låst dig ude, punkteret et dæk, eller fryseren går i stykker.

Med nogle simple forholdsregler og omtanke for andre, kan du altså både gøre dine dage i sommerhuset endnu mere behagelige, og samtidig vælge en bæredygtig måde at holde ferie på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *