Hold den perfekte grillfest i sommerhuset

ss22

Den danske sommer bliver smukkere og smukkere, og skulle vi i år være heldig at få nogle af de rigtig skønne sommerdage, er det en oplagt mulighed for at samle vennerne og lave den perfekte sommerfest med lækker grillmad og god vin eller velskænkede øl.

Bed dine venner om at pakke telte, book overnatning på de omkringliggende hoteller eller spænde campingvognen efter bilen og komme til sommerfest hos jer i sommerhuset. Her kommer tre rigtig skønne bud på tema, logistik og planlægning, så du kan komme i gang med at planlægge sommerens dejligste fest.

Den spontane

Måske er du ikke den helt store planlægger og ender med at sidde i sommerhuset, inden du er kommet i gang med planlægningen. Det kan ske, men heldigvis betyder det ikke, at du skal opgive sommerfesten. Hvorfor ikke invitere alle dine nærmeste venner og familie til overnatning og sammenskudsgilde? Bed gæsterne medbringe telt og eventuelt egen grill, hvis det er muligt og hav masser af lækre drikkevarer og snacks klar, til når de kommer. Trænger din egen grill til en opdatering, er en gas grill måske svaret. Du slipper for at vente på kullene, og rengøringen er væsentlig lettere.

grillmad

Den afslappede

Er du ude i lidt bedre tid, er det straks lettere at planlægge mere. Det giver muligheden for at invitere folk i god tid, finde ud af, hvordan det er mest oplagt at skaffe overnatningsmuligheder, hvis ikke der er plads til alle i sommerhuset, men også til at finde ud af, hvad du ønsker at gøre med mad og drikke. Som udgangspunkt er der tre muligheder:

  • Bestil mad og drikke ude fra
  • Lav det hele selv
  • Bed folk om selv at medbringe.

Alt efter, hvad dit budget og dine gastronomiske evner tillader, kan du vælge den løsning, der passer bedst til jer og skabe en skøn fest for alle dem, du holder af. Mangler du inspiration kan du skæve til de kendte amerikanske havefester eller ’barbeques’, som de kaldes ’over there’. Her finder du både gode opskrifter og inspiration til, hvordan du kan få det hele til at gå op i en højere enhed.

Den storslåede

Er du mere til at gå all in og holde et brag af en fest med mad udefra, musik og skønne omgivelser, så kan sommerhuset også danne rammerne om det. En af de ting, der er rigtig populære til sommerfester, er den helstegte pattegris, der tilberedes og udskæres på stedet, så gæsterne selv kan vælge det helt rigtige stykke. Sammen med grisen kan der serveres alverdens lækkert tilbehør og drikkevarer efter smag. Bestiller du alligevel også mad udefra, kan du ofte få et godt tilbud på 3 retter, så du også får en lækker forret og en dejlig dessert at slutte af på.

Slå dørene op, og lad gæsterne vælge, om de vil være ude eller inde. Brug pavilloner, havelygter og alt, hvad der kan være med til at skabe en sommerlig feststemning både inde og ude. Det bliver både fantastisk, hyggeligt og helt sikkert husket mange somre frem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *