Brug LED armatur og spar strøm i sommerhuset

ss22

Man kan hurtigt komme til at bruge strøm i sommerhuset. Køleskabet, fjernsynet, lyset og måske opvaskeren bruger alt sammen strøm. Det kan hurtigt løbe op, så det er værd at overveje, hvor man kan spare – især når det er et sted, man ikke opholder sig så tit. Vil du gerne spares strøm i sommerhuset?

Et af stederne, hvor mange, især gamle, sommerhuse kan spare strøm, er på belysningen. Bruger man f.eks. LED lysstofrør armatur i skuret eller udenfor, kan man hurtigt mærke forskel i strømforbruget i forhold til ældre armaturer. Derudover har man også hurtigere ordentligt lys.

Et vandtæt LED armatur kan både bruges inde og ude

LED armaturer fås i mange udgaver, og mange fås også i vandtætte udgaver, der har et beskyttelsesniveau på minimum IP44. Sådan et LED armatur er f.eks. godt på sommerhusets badeværelse, hvor der ofte vil være et fugtigt klima. Disse kan også være gode i køkkenet – især hvis man har en emhætte, der ikke suger så effektivt. I disse tilfælde kan der nemlig også godt blive fugtigt i køkkenet.

Når det handler om belysning udenfor, er det en ekstra god idé med et vandtæt LED armatur. Det danske sommervejr kan ofte være lidt vådt, og det er endnu vådere resten af året. Derfor kan det nogle steder være en god idé med et vandtæt LED lysstofrør armatur.

Har man f.eks. et sommerhus ved vandet, kan det sommetider være ekstra fugtigt i luften. Derudover kan regnvejr også gøre, at luftfugtigheden er høj i f.eks. skure og garager. Her er det altså værd at overveje et LED lysstofrør armatur med et højt beskyttelsesniveau.

Invester i LED lysstofrør armatur

Der er flere fordele i at skifte gamle lyskilder ud med LED armatur. Dels sparer man strøm og dermed penge, dels vil man også hurtigere få lys, når man har tændt det. På terrassen, i skuret eller garagen er det f.eks. oplagt at skifte gamle lysstofrør armaturer ud med et LED lysstofrør armatur. Så slipper man for at lyset blinker i et stykke tid, før det tænder rigtigt, og det er meget mere økonomisk.

Udover at være energibesparende, billigere og hurtigere, kan mange LED armaturer også fås i en udgave, der kan tænde ved hjælp af en sensor. Dette er f.eks. smart i indkørslen, så man kan se, hvor man kører eller i skuret, så man ikke behøver at fumle efter kontakten.

Som nævnt kan man både få et almindeligt LED armatur og et LED lysstofrør armatur i en vandtæt udgave og i forskellige udgaver, der kan tænde ved hjælp af sensor. Hvis man er blevet nysgerrig på de forskellige muligheder, kan man se udvalget her. Der er masser at vælge i mellem, så det handler bare om at finde det rette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *