Gode tips til at indrette det perfekte sommerhus

ss22

Går du og drømmer om at investere i et sommerhus ude på landet? En distance til byens brusende lyde af trafik og bilos og fulde mennesker på gaden. Et sommerhus kan være det perfekte afbræk fra hverdagens kaotiske og hektiske gang.

Måske du allerede har investeret i et sommerhus – og så kommer alle spørgsmålene om indretningen også på bordet. Stue, soveværelse og køkken, falder os naturligt at tænke på. Med hvad med de ting, vi måske glemmer at overveje? Artiklen her giver et indblik i tre ting, som du skal huske at overveje i indretningen i dit sommerhus. 

Hæk

Opvarmning til dit fritidshjem 

Når vi tænker på sommerhuse, så tænker vi på lune sommeraftener i haven, solbadning på terrassen og ture til stranden. Men sommerhuset behøver ikke kun at blive brugt om sommeren. Du kan med fordel bruge dit fritidshus hele året, men det kræver, at du overvejer, hvordan du vil varme huset op. 

Skal huset opvarmes med fjernvarme, brændeovn, varmepumpe eller måske solceller? Er huset velisoleret eller bygget til varmere vejr? Der er mange overvejelser omkring opvarmning, og det er en vigtig overvejelse at have, for at du kan få den bedste oplevelse ud af dit fritidshus. 

Haveindretning 

Det er naturligt for de fleste af os, at et sommerhus’ have skal have en græsplæne til at solbade og holde grillaftener. Det er også naturligt at frugttræer kan være lækkert og måske nogle blomster, der kan passe sig selv i de perioder, hvor vi ikke har så meget tid. 

Men husker du at overveje, hvordan haven skal indkredses? Man kan bygge hegn, eller plante træer og hække. Men planter gror langsomt, og at få en hæk, der er tyk nok til rent faktisk at skabe privatliv i haven kan være en mangeårig proces. Derfor er det måske en god idé at investere i en færdighæk, der står flot og tæt fra det øjeblik den plantes. På den måde slipper du for at vente på, at hækken gror op af sig selv.  

Kondisko

Aktivering af kroppen 

Hygge er indbegrebet af dansk mentalitet og afslapning. Dermed er det også en stor del af sommerhusture. Sammen med hyggen kommer dog typisk også god mad, lækkerier og måske et glas vin i ny og næ. 

Hvis du derfor tilbringer alle weekenderne i sommerhusets hygge langt væk fra salater og fitnesscentre, så kan det måske være en god idé at overveje aktivitetsniveauet i sommerhuset. Man kan med fordel investere i fitnessmaskiner og hjemmetræningsudstyr til træning i sommerhuset. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *