Alene i sommerhus

ss22

Driver du egen virksomhed, så kender du med garanti til de meget lange arbejdsdage, de konstante forstyrrelser fra samarbejdspartnere, leverandører og ansatte og den drønende dårlige samvittighed, som nager, fordi du ikke har tid til at se venner og familie. I iveren efter at please alle omkring dig og forsøge at nå det hele på den halve tid, risikerer du at blive uproduktiv og levere et halvt stykke arbejde. Men det er der råd for.

Tag væk og sæt telefonen på flytilstand

Først og fremmest skal du leje et sommerhus i en uge – og gerne et sted, hvor der er rummeligt, højt til loftet og hyggeligt, og som ligger tæt på skov og vand og med gode muligheder for at få masser af frisk luft. Det er fuldstændigt ligegyldigt, hvilken tid på året vi taler om. Du skal bare afsted.

Inviter dine bedste venner og familie på besøg, men reserver de 3 første dage til dit eget selskab og dit arbejde. I disse tre dage sætter du din telefon på flytilstand, så du ikke bliver forstyrret af opkald, og så du ikke falder i overspringshandlinger, sociale medier og Youtube-videoer. 

På disse tre dage sørger du for at komme helt i bund med alle de ting, du bliver ved med at skubbe foran dig. Det vil typisk være ting som seo-optimering, der ellers er en afsindigt vigtig del af virksomhedsdriften, fordi det er med at generere opmærksomhed mod din forretning. Det kan også være ting som udarbejdelse af nyhedsbreve, generel optimering af hjemmesiden, planlægning af næste års events samt udarbejdelse af budgetter og regnskaber. Ting, som bliver nedprioriteret til fordel for mere presserende opgaver i forbindelse med den daglige drift.

Vær god ved dig selv 

Sørg for at have en masse gode ting til dig selv med i sommerhuset – det vil sige både lækker mad, dejlig musik, magasiner og bøger til aftenlæsningen og bunkevis af gode snacks. Og skænk dig så et velfortjent glas rødvin hver aften, når du er færdig. 

Selvom din tid primært skal gå med at få indhentet det forsømte arbejde, imens du er i sommerhuset i de første tre dage, så skal du også sørge for at lave noget andet om aftenen. Hovedet kan ikke koncentrere sig i 16 timer i streg, så tag nogle gode film med, din yndlingsbog og et par gode flasker rødvin, så du kan stemple ud om aftenen og lade hovedet få en velfortjent pause.

Venner

Besøg af venner og familie

Når du langt om længe er ved at have indhentet alt det forsømte arbejde, så sørg for at have inviteret alle dine yndlingsmennesker til at tilbringe resten af ugen med dig i sommerhuset. Både du og de har brug for det sociale samvær, og det er vigtigt at holde fast i sit socialliv, selvom man driver en forretning. Det kan til tider være svært at få alle ender til at mødes, og derfor kan det være en god idé at arrangere en sommerhustur 2-3 gange om året.

På den måde kommer du løbende i bund med alle de arbejdsmæssige ting, du nedprioriterer i dagligdagen til fordel for andre opgaver, men du sikrer også, at dit socialliv ikke ebber helt ud, blot fordi du ganske enkelt har for travlt.

For selvom det helt afgjort er vigtigt at arbejde med det, man elsker, så er arbejde ikke alt – du har brug for et socialliv, hvor dit arbejde glemmes for en stund. Og sommerhuslivet er en enestående mulighed for at kombinere begge dele, så du ikke behøver at vælge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *