Fordelene ved at lave mad i stegeso

ss22

En stegeso er desværre et af de madlavningsredskaber, som rigtig mange ejer, men som langt fra bliver brugt nok. Der er nemlig rigtig mange fordele ved at lave mad i en stegeso. Så ejer du en, er det tid til at hive den frem fra gemmerne og få glæde af de mange lækre retter, du kan tilberede i den.

Ingredienser

Hvad er en stegeso?

En stegeso er et køkkenredskab, der har været anvendt enormt mange år tilbage i tiden, og som stadig er populær den dag i dag på grund af dens gode egenskaber. Af og til kaldes en stegeso også en römertopf. Uanset hvad er der dog tale om en form for fad med tilhørende låg, som blandt andet kan være lavet af glas eller ler, men som oftest er lavet af ler, fordi dette materiale bedst opfylder de egenskaber, en stegeso ventes at besidde.

Stegesoen anvendes som oftest ved at fadet sættes i ovnen med låg på, hvorefter ingredienserne i den får lov at simre og tage smag af hinanden, mens de tilberedes.

Nem og enkel tilberedning

En helt central fordel ved stegesoen er muligheden for at tilberede mad utrolig nemt og enkelt og med noget nær garanti for altid at få et godt resultat. Har du ikke prøvet at tilberede mad i en stegeso før, vil du med garanti blive overrasket over, hvor mange lækre og imponerende retter, du kan tilberede helt nemt og enkelt i din stegeso.

Den unikke måde, varmen fordeles på inden i stegesoen giver mulighed for at udnytte de forskellige smage i ingredienserne til det yderste. Det betyder, at du kan komme rigtig langt med ganske få, simple ingredienser. Ofte kan de retter, der kommer ud af tilberedning i en stegeso virke meget komplicerede, når de ligger på tallerkenen, men stegesoen gør dem altså helt simple at tilberede. 

Køkkengrej

Uundværligt til slow-cooking

Begrebet slow-cooking henviser til den type mad, der også af og til kaldes simremad – det vil sige retter, der skal stå længe og passe sig selv, mens de bliver tilberedt. Er du vild med den slags retter, er stegesoen helt uundværlig. Her får du nemlig et madlavningsredskab med alle de egenskaber, der medvirker til at gøre slow-food vellykket. Lerfadet med låg gør nemlig, at varmen kan fordele sig helt jævnt, fordi den kommer fra alle sider. Der gør, at maden inden i stegesoen ikke brændes på, men kan stå og hygge sig meget længe. Madvarerne varmes langsomt op og vil gradvist tage smag af hinanden, så du i sidste ende står med en meget smagfuld madoplevelse. Stegesoen kan således gøre selv den mest simple ret til en stor kulinarisk oplevelse, uden du behøver anstrenge dig det mindste under tilberedningen. Prøv dig frem med forskellige kombinationer af ingredienser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.