Få inspiration til indretningen af dit sommerhus

ss22

Har du lige købt nyt sommerhus? Eller har du allerede et sommerhus der har set ud på samme måde i 30 år? Så kan det være at det trænger til en ny indretning og dekoration. Det kan til tider være svært at se nye muligheder, og derfor tilbydes der her lidt inspiration til hvordan man kan indrette.

Ny maling kan give et nyt indtryk

Nogle gange behøver man ikke at gøre meget mere end at male væggene. Det kan både være i samme farve, men det ville være sjovere at male væggene i ny farve. Du kan eventuelt prøve at male en enkelt væg i en anden farve. Det kan give meget spil i rummet. Sørg for at farven passer sammen med farven på dine møbler, men husk også på at skabe lidt spil med farverne. De behøver ikke allesammen være den samme farve.

Hvis du skal have kunst eller billeder på væggen, er det en god idé at vælge en forholdsvis neutral farve, så det er dekorationerne der tager fokus.

Upcycling af dine møbler

Alt efter om du allerede har møbler i sommerhuset, eller skal til at finde nogle, så kan du komme langt med upcyling af ældre møbler. Der er ingen grund til at betale mange penge for nye møbler, når man kan skabe nye møbler af genbrugsmøbler. Ny maling, nye greb, ben eller andet, kan gøre meget for et møbel. Tag på udkig i genbrugen, og se om du kan finde noget der passer til sommerhuset. Husk på at et møbel kan skifte funktion, så der findes mange muligheder i bare ét møbel.

Omrokering af møbler og funktioner

Det at omrokere på sine møbler, eller bytte rundt på funktionerne i værelserne, kan gøre en stor forskel for helhedsindtrykket af sommerhuset. Hvis du er helt uenig med placeringen af badeværelse og køkken, kan du kontakte en vvs’er og høre om dine muligheder for at rykke dem. Måske kan du rykke køkkenet til et andet sted, og få en bedre sammenhæng i huset? Det kan også være at antallet af rum ikke dækker dine behov. I så fald kan du vælge enten at få revet en væg ned eller sat en op. 

Et sommerhus skal være et sted man slapper af og kan hygge sig. Derfor er det vigtigt at kunne føle sig tilpas i huset. For nogen er det som deres andet hjem, så hvorfor ikke indrette det så man føler sig tilpas?

Bliv inspireret

Hvis du på trods af ovenstående idéer, stadig ikke helt ved hvordan du skal gøre eller hvor du skal starte, kan du lade dig inspirere af andre. På https://inspirationsmagasin.dk/ kan du lade dig inspirere til flere måder at indrette på. Men du kan også finde inspiration på andre blogs og profiler på diverse sociale medier. Mange gør en dyd ud af gør-det-selv videoer, så du nemmere kan komme igang selv. Får du selv en god idé kan du også vælge at dele det, og dermed hjælpe andre med at blive inspireret.