Kan dit sommerhus være din pensionsopsparing?

ss22

Sommerhushygge med familien, hyggelige stunder om bålet, ture ned til stranden. Feriestemningen der breder sig, når taskerne er pakket og børnene sidder klar i bilen – klar til sommer, sol og strand. Et sommerhus kan bringe mange glæder og skabe mange værdifulde minder, men kan det også være din pensionsopsparing?Du sidder nok med spørgsmålet om, hvad der bedst kan betale sig; at investere i et sommerhus, eller spare op på en pensionskonto. Begge ting er mulige, men de kræver en forskellig indsats. At spare op på en pensionskonto kræver kun en økonomisk indsats, mens det at investere i et sommerhus, både kræver en økonomisk indsats og en arbejdsmæssig indsats. 

Hvad er dine intentioner?

Vælger du at investere i et sommerhus, hvad er dine intentioner så med det? Er det en drøm om at tage på hyggelige ferier med familien, tage lidt væk fra hverdagens stres og jag, eller komme lidt tættere på vandet. Eller er det for at leje det ud, og få en fast månedlig indkomst. At købe et sommerhus kræver også en masse arbejde i form af vedligehold, og lejer du sommerhuset ud, så vil det slide endnu mere, og der vil derfor være endnu mere brug for vedligehold. Dette vil derfor være en fast udgift hver måned. Du skal også gøre dig tanker om hvornår og hvordan du vil gøre brug af sommerhuset som pensionsopsparing. Her kan du vælge at sælge sommerhuset, eller optage et lån i det og leve af låneprovenuet. Med en pensionsopsparing, vil du i stedet bare få pengene udbetalt. Du kan læse mere om pension her, hvis du ønsker yderligere information om, hvordan du får mest ud af din pensionsopsparing.

Noget du dog får med et sommerhus, kontra din pensionsopsparing er hyggen. De gode stunder med familien, de dejlige ture til stranden, og de gode minder. Det handler derfor om hvad dine intentioner er, og hvor meget arbejde du vil lægge i det. Om du vælger at gøre det ene eller det andet, er helt op til dig og din mavefornemmelse. Investerer du i et sommerhus, kan du dog være heldig at sommerhuspriserne er steget, den dag du går på pension, og at du derfor får et solidt afkast – og det er netop derfor det hedder en investering. Sommerhuspriserne har i de seneste år været stigende, og set over de seneste mange år, så har sommerhuse været en generel god investering.

En god idé er dog at få skabt sig et overblik over sin pension, så du ved hvor meget du kan opnå og hvilke muligheder du har. Så er du bedre dækket den dag, hvor det er tid at sige farvel til arbejdsmarkedet og goddag til pensionstilværelsen.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *