Pas på de naturlige omgivelser ved sommerhuset

ss22

Det kan være helt befriende at ankomme til sommerhuset. Der er en afslappet stemning, og der er ofte godt plads til at nyde den smukke natur. Hvis du er en af de personer, der elsker at gå en tur i den danske natur, så er der flere ting du kan gøre for at passe på de naturlige omgivelser. Du kan blandt andet passe på miljøet ved at udlede mindre CO2. Du kan også gå ture i sommerhusområdet for at fjerne skrald fra naturen. Selv de mindste ændringer kan være med til at passe på omgivelserne.   

Udled mindre CO2

Den globale opvarmning medfører store konsekvenser. Den stigende varme betyder, at der er risiko for at vandstanden vil stige. Det betyder blandt andet, at byer som København og Aalborg risikerer at stå under vand. Der er også risiko for, at landene omkring middelhavet på sigt vil løbe tør for drikkevand. 

Hvis du vil passe på dine omgivelser, kan du lave ændringer i hverdagen, så du udleder mindre CO2. Elbilerne er blandt andet ved at komme mere frem i bybilledet. Elbilerne udleder ikke CO2 lokalt, men det er dog vigtigt at vide, at de udleder CO2 under produktionen. Hvis du overvejer at investere i en elbil, er det en god idé at finde en god elbil lader. Så er du klar til at køre mod sommerhuset i den eldrevne bil. 

Du kan også skære ned på kødet i hverdagene. Kød udleder nemlig mere CO2 end planter, da dyrene udleder metangasser. Du kan overveje at lave to kødfrie dage om ugen, hvor du udforsker mulighederne i det veganske køkken.     

Flaske-papir-natur

Fjern skrald

Når du går ture rundt i sommerhusområdet, finder du måske ofte skrald, som er smidt i naturen. Hvis du vil passe på de smukke og naturlige omgivelser ved sommerhuset, kan du samle skrald i området. Du kan lave det til en hyggelig gåtur med venner eller familie. Sammen kan I hver især tage en pose under armen, så I er klar til at samle skrald i området. I kan også lave det til en konkurrence, hvor I dyster om, hvem der kan samle mest skrald. 

Gåturen i området giver frisk luft og tid til lange samtaler med familie og venner. Desuden kan det give god samvittighed, når I ser de flotte stier og buske, som er helt fri for skrald på de næste gåture. Det kræver altså ikke mange ændringer på sommerhusturen, hvis du vil passe på de naturlige omgivelser.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *